Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Import

V krajskej knižnici vo Zvolene bude tráviť Noc s Andersenom 30 žiakov

Týždeň slovenských knižníc v Detskej knižnici Slniečko v Prešove. Podujatie sa na Slovensku koná v dňoch 23. – 27. marca 2015. Foto: TASR/Milan Kapusta

Noc s Andersenom sa každoročne organizuje v knižniciach a školách mnohých krajín.

Zvolen 27. marca (TASR) - Okolo 30 detí z dvoch zvolenských základných škôl bude dnes nocovať v tamojšej Krajskej knižnici Ľudovíta Štúra (KKĽŠ). Zapoja sa tak do Noci s Andersenom, podujatia zameraného na podporu detského čítania.

"V knižnici prenocujú deti zo Základnej školy Jilemnického a Základnej školy Dominika Savia," uviedla pre TASR pracovníčka knižnice Zlatica Brodnianska. Pre chlapcov a dievčatá je pripravené množstvo prekvapení ako napríklad vychádzka večerným mestom, dramatizácia Andersenovej rozprávky, čítanie rozprávok, tvorivé dielne a hry a to až do neskorej noci.



Noc s Andersenom sa každoročne organizuje v knižniciach a školách mnohých krajín. Je oslavou Medzinárodného dňa detskej knihy, ktorý sa slávi vždy 2. apríla, na výročie narodenia H. Ch. Andersena. Podujatie prvýkrát zorganizovala Knihovna B. B. Buchlovana v Uherskom Hradišti v roku 2000, na Slovensku ho koordinuje Spolok slovenských knihovníkov a knižníc. Partnermi sú RTVS Rádio Regina a Vydavateľstvo Slovart. Tento rok sa bude podujatie konať asi v 230 slovenských knižniciach. Noc s Andersonom tak zavŕši cyklus podujatí, ktoré sa na Slovensku konali v rámci Týždňa slovenských knižníc.