Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Import

Krajské kolo Stredoškolskej odbornej činnosti v Starej Turej

Je dobré, ak sa mladí ľudia niečomu venujú. A ešte lepšie je, ak sa vďaka svojej práci dozvedia niečo nové a rozšíria svoje obzory.

Bánovce nad Bebravou 12. apríla (TASR) - Ako nám starší a skúsenejší zvyknú často opakovať, je dobré, ak sa mladí ľudia niečomu venujú. A ešte lepšie je, ak sa vďaka svojej práci dozvedia niečo nové a rozšíria svoje obzory. Obzory si rozšírili a nové skúsenosti nabrali účastníci krajského kola Stredoškolskej odbornej činnosti pre Trenčiansky kraj, ktoré sa konalo 4. apríla v Starej Turej.
Svoje práce tu prezentovali študenti nielen z rôznych odborných škôl, ale aj gymnázií. Na súťaži sa zúčastnila aj výprava z Gymnázia Janka Jesenského, v zastúpení Veroniky Kvakovej s prácou Výchova a správanie psa, Jany Sitárovej a Veroniky Podobovej, ktoré testovali nanotextílie a výpravu uzatvárali Lenka Masárová a Tomáš Belobrad a ich Biomonitoring čistoty ovzdušia mesta Bánovce nad Bebravou.
Po námahavom dni plnom zaujímavých prednášok prišlo na rad vyhodnotenie, ktoré bolo naozaj prekvapujúce. V odboroch Biológia, Pôdohospodárstvo a životné prostredie a Matematika a fyzika, v ktorých malo naše gymnázium zastúpenie, sme obsadili tretie miesta.
Postup na celoštátne kolo sme síce nezískali, ale domov sme odišli s diplomami, vecnými cenami a novými skúsenosťami.
Tomáš Belobrad, Gymnázium Janka Jesenského v Bánovciach nad Bebravou