Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Import

Pre Kuciakovcov a Kušnírovú je rozhodnutie víťazstvom spravodlivosti

Zľava Mária Kuciaková, sestra zavraždeného Jána Kuciaka, Jana Kuciaková a Jozef Kuciak, rodičia zavraždeného Jána Kuciaka, vpravo Zlatica Kušnírová, matka zavraždenej Martiny Kušnírovej a druhý vpravo Jozef Kuciak ml., brat zavraždeného Jána Kuciaka po verejnom zasadnutí na Najvyššom súde (NS) SR v kauze vraždy Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej v Bratislave 15. júna 2021. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Najvyšší súd SR v utorok zrušil rozsudok ŠTS zo septembra 2020, ktorým boli v kauze Kuciak spod obžaloby oslobodení Marian K. a Alena Zs.

Bratislava 15. júna (TASR) - Rodiny zavraždeného novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej vnímajú utorkové rozhodnutie Najvyššieho súdu (NS) SR ako víťazstvo spravodlivosti na Slovensku. S rozhodnutím sú spokojní. Veria, že Špecializovaný trestný súd (ŠTS) rozhodne vo veci spravodlivo.

"Nakoniec som rada, že spravodlivosť zvíťazila. Je to taký prvý výkrik do tmy pre spravodlivosť na Slovensku. Nielen pre naše dve deti, ale aj pre budúce generácie a pre novinárov, aby sa nebáli písať,"
skonštatovala matka zavraždenej Zlatica Kušnírová. Zároveň uviedla, že je odhodlaná bojovať ďalej a verí, že ŠTS "rozhodne lepšie".

Jozef Kuciak, otec zavraždeného novinára, vníma rozhodnutie NS SR ako zadosťučinenie. "Konečne spravodlivosť zvíťazila. Verím, že to zdarne dokončíme pred ŠTS," skonštatoval. Dúfa, že budúce rozhodnutie špecializovaného súdu bude spravodlivejšie. "Ja by som to už nezvládol, keby sa to malo všetko začať od začiatku," povedal.

NS SR v utorok zrušil rozsudok ŠTS zo septembra 2020, ktorým boli v kauze Kuciak spod obžaloby oslobodení Marian K. a Alena Zs. Vec vrátil späť na ŠTS tomu istému senátu. Zároveň uznal obžalovaného Tomáša Szabóa za vinného v prípade vraždy podnikateľa Petra Molnára.