Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Import

Šéf kyselinárov Jozef Kákoni zomrel v ilavskej väznici

Jozef Kákoni. Foto: TASR/Martin Baumann

Jeden z hlavných odsúdených v kauze tzv. kyselinárov, ktorí svoje obete rozpúšťali v kyseline sírovej, zomrel vo veku 56 rokov.


Bratislava 1. marca (TASR) - Šéf kyselinárov Jozef Kákoni zomrel v ilavskej väznici. Podľa informácií televízie Markíza dostal infarkt, pričom mu nedokázali pomôcť ani vo väzenskej nemocnici.

Jeden z hlavných odsúdených v kauze tzv. kyselinárov, ktorí svoje obete rozpúšťali v kyseline sírovej, zomrel vo veku 56 rokov. Do väzenia pre najťažších zločincov sa dostal v roku 2006, kedy ho za vraždy bielych koní odsúdili na doživotie.

Gang kyselinárov prostredníctvom siete firiem obchodoval s bezcenným softvérom a na podvodných odpočtoch DPH pripravil štát o takmer štyri milióny eur. Ľudí, ktorí chceli podvod nahlásiť, rozpustili v kyseline. Tento nápad podľa Markízy dostal František Miker. Kákoni sa s ním nezhodol pri delení peňazí, a tak aj on skončil v kyseline. Keďže telá zavraždených sa nenašli, Kákoni po celý čas tvrdil, že najvyšší boss bol Miker a s peniazmi ušiel.