Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Import

Letná škola žurnalistiky odštartovala v Ružomberku

Pre študentov sú pripravené jedinečné workshopy Foto: Teraz.sk

Stredoškoláci sa na Katolíckej univerzite v Ružomberku naučia písať články, pracovať s kamerou i s mikrofónom.

Katolícka univerzita (KU) v Ružomberku dnes otvorila Letnú školu žurnalistiky. Desiatky stredoškolákov z celého Slovenska sa učia, ako písať články, pracovať s kamerou či mikrofónom.

Poznatky získajú od skúsených lektorov a osobností médií. S televíznym zákulisím ich zoznámi tvár letnej školy Marta Jančkárová. Moderátorka patrí medzi najznámejšie osobnosti našej verejnoprávnej televízie i politického moderátorstva na Slovensku.

„Som rád, že sa stretávame v Ružomberku. Teším sa, že študenti opäť prejavili záujem získať vedomosti z mediálnej oblasti na úkor svojho voľného času. Niektorí prichádzajú už po tretíkrát,“ hovorí vedúci katedry žurnalistiky Filozofickej fakulty KU Imrich Gazda. Zdôraznil, že pre študentov sú pripravené jedinečné workshopy: "Môžu si vyskúšať prácu v oblasti tlače, rozhlasu, televízie a fotografie.“

Vo voľnom čase študentov čaká atraktívny program. Navštívia hrad Likava a kultúrnu pamiatku Vlkolínec, ktorá je zapísaná do zoznamu svetového dedičstva UNESCO. Budú debatovať s Liptovským spisovateľom Antonom Laučekom a s mediálnym odborníkom prof. Tadeuszom Zasępom, ktorý v súčasnosti zastáva post rektora KU.

Letná škola žurnalistiky, ktorú organizuje Katedra žurnalistiky Filozofickej fakulty KU V Ružomberku, dáva priestor stredoškolákom, ktorí môžu získať teoretické ale aj praktické zručnosti. Tie môžu využiť vo vlastných stredoškolských médiách.

Vďaka letnej škole sa dozvedia viac o novinárstve a práci v médiách. Zároveň majú možnosť zvážiť svoje ďalšie študijné a profesijné zameranie. Na konci vzdelávania, ktoré potrvá štyri dni, získajú certifikát o úspešnom absolvovaní Letnej školy.

Informácie o nej je možné nájsť na internetovej stránke lsz.ku.sk.