Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Import

Lietadlo do Singapuru sprevádzali po nahlásení falošnej bomby stíhačky

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Spoločnosť Singapore Airlines opakovane uviedla, že bezpečnosť posádky a cestujúcich je pre ňu hlavnou prioritou.

Singapur 29. septembra (TASR) - Lietadlo leteckej spoločnosti Singapore Airlines sprevádzali počas letu zo San Francisca na singapurské medzinárodné letisko dve stíhačky. Urobili tak po tom, čo jeden pasažier nahlásil na palube lietadla bombu, toto oznámenie však bolo nepravdivé. V noci na štvrtok o tom informovali singapurské vzdušné sily. TASR správu prevzala zo stanice CNN.

"Naše dve stíhačky F16C/D eskortovali let singapurských aerolínií, až kým bezpečne pristálo na letisku Singapur-Čangi," vyhlásili singapurské vzdušné sily.

Podľa tamojšieho ministerstva obrany sa armáda "zmobilizovala okamžite", pričom dodalo, že hlásenie o bombe sa napokon ukázalo ako falošné. Na mieste zasahovali tímy zaoberajúce sa ochranou pred chemickými, biologickými a radiačnými útokmi a výbušninami, ako aj letisková polícia.

"Predbežné vyšetrovanie ukázalo, že 37-ročný pasažier vyhlásil, že v príručnej batožine má výbušninu. Zároveň napadol členov posádky," uviedlo ministerstvo obrany. Polícia muža zadržala hneď po pristátí ešte na palube lietadla.

Spoločnosť Singapore Airlines opakovane uviedla, že bezpečnosť posádky a cestujúcich je pre ňu hlavnou prioritou. Tieto aerolínie sú považované za jedny z najbezpečnejších na svete, hoci v minulosti sa na palubách jej lietadiel odohralo niekoľko podobných incidentov, pripomína CNN.