Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Import

Londýnski organizátori sú pripravení aj na vrtochy počasia

Ilustračné foto z príprav na olympiádu Foto: TASR/AP

Počas olympiády bude organizačný výbor využívať služby piatich meteorológov.

Londýn 27. júna (TASR) - Štvrť milióna kusov pršiplášťov, armáda dobrovoľníkov s dáždnikmi a nepremokavými bundami a päť meteorológov. To je len časť výbavy organizátorov OH v Londýne v súvislosti s blížiacim sa športovým vrcholom roka.

Počasie nad územím Veľkej Británie je charakteristické svojou nevyspytateľnosťou, olympijskí usporiadatelia preto počítajú aj s početnými prehánkami a búrkami. Aby mal organizačný výbor čo najpresnejšie informácie o vývoji počasia, počas olympiády bude využívať služby piatich meteorológov. Tí tvrdia, že zatiaľ je na akékoľvek prognózy počasia v čase konania hier (27. júl - 12. august) priskoro.

Organizátori ubezpečili, že sú pripravení na akékoľvek podmienky a nepredpokladajú, že by počasie mohlo výrazným spôsobom narušiť priebeh podujatia. "Ako Brit nemáte inú možnosť, než sa pripraviť na akékoľvek počasie," uviedla členka organizačného výboru Debbie Jevansová, ktorej úlohou je zabezpečiť, aby všetky športové disciplíny prebiehali hladko a podľa plánu. "Počasie určite nie je niečím, čo by mi nedovoľovalo pokojne spávať. Samozrejme, ak si mám vybrať medzi dažďom a pekným počasím, vyberiem si druhú možnosť, ktorá je oveľa výhodnejšia aj z diváckeho hľadiska. Od samého začiatku však vieme, že súťaže musia prebehnúť za každého počasia a podľa toho sa aj pripravujeme," dodala Jevansová.