Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 29. máj 2024Meniny má Vilma
< sekcia Import

Maďari s lídrom Szoboszlaiom a piatimi hráčmi z nemeckej Bundesligy

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Maďari sa stretnú v základnej A-skupine s domácim Nemeckom, Švajčiarskom a Škótskom.

Budapešť 14. mája (TASR) - Stredopoliar Liverpoolu Dominik Szoboszlai by mal byť lídrom maďarskej futbalovej reprezentácie na ME 2024. V 26-člennej nominácii figuruje aj päť hráčov z nemeckej Bundesligy - brankár Péter Gulácsi a obranca Willi Orbán z RB Lipsko, krídelník Roland Sallai a stopér Attila Szalai z Freiburgu i stredopoliar András Schäfer z Unionu Berlín.

Tréner Marco Rossi zaradil do kádra aj obrancov Attilu Fiolu z Feherváru a Ádáma Langa z Omonie Nikózia, ktorí mali v uplynulých mesiacoch zdravotné problémy. "Verím, že do začiatku šampionátu budú obaja fit. Nomináciu definitívne potvrdíme 7. júna," uviedol Rossi pre DPA. Maďari sa stretnú v základnej A-skupine s domácim Nemeckom, Švajčiarskom a Škótskom. Pred začiatkom šampionátu odohrajú prípravné duely proti Írsku a Izraelu.



Nominácia Maďarska na ME 2024:

brankári: Dénes Dibusz (Ferencváros Budapešť), Péter Gulácsi (RB Lipsko), Péter Szappanos (Paksi FC)

obrancovia: Botond Balogh (FC Parma), Endre Botka (Ferencváros Budapešť), Márton Dárdai (Hertha BSC Berlín), Attila Fiola (Fehérvár FC), Ádám Lang (Omonia Nikózia), Willi Orbán (RB Lipsko), Attila Szalai (SC Freiburg)

stredopoliari: Bendegúz Bolla (Servette Ženeva), Mihály Kata (MTK), Milos Kerkez (AFC Bournemouth), László Kleinheisler (Hajduk Split), Ádám Nagy (Spezia Calcio), Zsolt Nagy (Puskás Akadémia FC), Loic Nego (Le Havre), András Schäfer (Union Berlín), Callum Styles (AFC Sunderland)

útočníci: Martin Ádám (Ulszan Hyundai), Kevin Csoboth (Újpest FC), Dániel Gazdag (Philadelphia Union, Krisztofer Horváth (Kecskeméti TE), Roland Sallai (SC Freiburg), Dominik Szoboszlai (FC Liverpool), Barnabás Varga (Ferencváros Budapešť)