Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Import

Matica slovenská organizuje Púť k hrobu sv. Cyrila v Ríme

Súčasťou programu púte je návšteva rímskych bazilík, stretnutie s pápežom Benediktom XVI., slávenie sv. omší.

Bratislava 11. januára (TASR) - Matica slovenská (MS) organizuje v spolupráci s Fórom kresťanských inštitúcií (FKI) Púť k hrobu svätého Cyrila v Ríme. Uskutoční sa v dňoch 11.- 15. februára 2013 autobusom z rôznych miest Slovenska a 12.-15. februára letecky z Viedne - Schwechatu. Koná sa pod záštitou gréckokatolíckeho biskupa Mons. Petra Rusnáka, zástupcu Konferencie biskupov Slovenska (KBS), predsedu Matice slovenskej Mariána Tkáča a predsedu Fóra kresťanských inštitúcií Františka Neupauera.

"Chceme putovať po stopách sv. Cyrila a Metoda, aby sme si pripomenuli jubilejný cyrilometodský rok pri príležitosti 1150. výročia príchodu solúnskych bratov na územie Slovenska. Pri hrobe sv. Cyrila chceme 14. februára ďakovať v jednote s cirkvou a našimi rodákmi doma i vo svete za duchovný a kultúrny prínos ich misie slávením sv. omše v Bazilike sv. Klementa, ktorú bude celebrovať kardinál Jozef Tomko," uviedli organizátori púte.

Súčasťou programu púte je návšteva rímskych bazilík, stretnutie s pápežom Benediktom XVI., slávenie sv. omší, návšteva miest spätých s pôsobením solúnskych bratov a takisto návšteva Ústavu sv. Cyrila a Metoda.

Bližšie informácie záujemcovia o túto púť získajú v cestovnej kancelárii AWERTOUR v Bratislave na Laurinskej 2.