Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Import

Matovič: Bol to zámer, zahrať sa s Procházkom na mačku a myš

Igor Matovič hosťom v diskusnej relácii POLITIKA Tu a Teraz. Foto: Teraz.TV

Ja som ľuďom na klube hovoril vopred, že to môže mať na nás zničujúci efekt. Ale, že ja to potrebujem urobiť pre vnútorný pocit slobody a toho, že som zadosť učinil pravde, tvrdí Matovič.



Bratislava 12. augusta (TASR) – Líder OĽaNO Igor Matovič na prvej tlačovej konferencii venovanej financovaniu kampane Radoslava Procházku zámerne zamlčal, že má k dispozícii nahrávku ich rozhovoru. “Chcel som sa s ním trochu zahrať na mačku a myš. A chcel som hlavne ukázať ľuďom, čoho je schopný, ak si myslí, že človek, ktorý ho usvedčuje, nemá dôkazy,” vyhlásil v dnešnej televíznej diskusii na Teraz.sk Matovič.

“Áno, bol to zámer,” reagoval na otázku, či mal postup medializácie premyslený. Dodal, že ak by hneď na začiatku priznal, že má nahrávku, nesprostredkoval by ľuďom “reality show” politika, “ktorý v priamom prenose celému Slovensku do očí klame, že nič také sa neudialo”. “Stalo sa presne to, čo som predpokladal. Že v momente, ako poviem, že nemám žiadny dôkaz, Radoslav Procházka bude popierať,” zdôraznil Matovič. “Chcel som, nech sa uvarí vo vlastných klamstvách a myslím si, že to bolo na prospech veci,” dodal.

“Chcel som ľuďom ukázať, že keď chcú usvedčiť ktoréhokoľvek skorumpovaného politika, úradníka, alebo policajta, lekára, musia mať dôkaz, lebo inak z nich urobia bláznov, šašov a povedia, že nič také sa nestalo,” vyhlásil líder OĽaNO.

Procházkove argumenty neakceptuje

Argumenty Radoslava Procházku, podľa ktorých nehovoril o reálne vyzbieranej sume na kampaň, ale len o svojom zámere, ktorý sa napokon nepodarilo v plnej miere naplniť, Matovič neakceptuje. Tvrdí, že aj experti z reklamnej oblasti odhadujú náklady na prezidentskú kampaň Radoslava Procházku v rádovo vyšších sumách, než akú oficiálne priznal. “Porovnateľná kampaň, o chlp väčšia, Andreja Kisku, stála 1,1 milióna eur. Rado Procházka povie, že jeho kampaň stála 20 percent z tejto sumy,” konštatoval Matovič.

Podľa prieskumu sa Sieť oslabila

Podľa júlového prieskumu agentúry Focus OĽaNO preferencie v dôsledku kauzy bezprostredne neklesli, pozície Siete sa však oslabili približne o päť percent. “Neprikladám príliš veľkú dôležitosť prieskumom. Potreboval som to dostať zo seba, vnútorne ma trápilo, že sa takéto niečo stalo. Chcel som, aby sa ľudia rozhodovali na základe dostatku informácií. O komkoľvek v politike. Keď som disponoval takouto závažnou informáciou, považoval som za dôležité povedať to verejne. Urobil som to bez ohľadu na to, či to malo taký dopad, alebo onaký,” reagoval Matovič.

“Ja som ľuďom na klube hovoril vopred, že to môže mať na nás zničujúci efekt, že nám to môže skôr ublížiť, ako pomôcť. Ale, že ja to potrebujem urobiť pre vnútorný pocit slobody a toho, že som zadosť učinil pravde,” dodal líder Obyčajných ľudí a nezávislých osobností.