Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Import

Mexiko zasiahla vlna rekordne vysokých teplôt

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Podľa predpovede počasia majú teploty vystúpiť v ôsmich štátoch hraničiacich s pobrežím Tichého oceánu a Mexického zálivu až na 45 stupňov Celzia.

Mexiko 16. apríla (TASR) - V hlavnom meste Mexika namerali v pondelok rekordne vysoké teploty, ktoré dosahovali až 34,2 stupňov Celzia, uviedol šéf tamojšej štátnej komisie pre vodu Germán Martínez Santoyo na sociálnej sieti X (predtým Twitter). TASR informuje na základe správy agentúry AFP.

"Pondelkové teploty namerané meteorologickým observatóriom Tacubaya prekonali rekord z 9. mája 1998, kedy teploty dosahovali 33,9 stupňa Celzia," povedal Santoyo.

V metropolitnej oblasti mexického hlavného mesta žije viac ako 20 miliónov obyvateľov. Úrad starostu Martího Batresa vydal výstrahu pred vysokými teplotami, ktoré by mali pokračovať aj v nasledujúcich dňoch a odporučil občanom, aby pili veľa tekutín, zdržiavali sa v tieni a používali opaľovací krém.

Vlna horúčav zasiahla takmer celé Mexiko a podľa predpovede počasia majú teploty vystúpiť v ôsmich štátoch hraničiacich s pobrežím Tichého oceánu a Mexického zálivu až na 45 stupňov Celzia.