Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Import

Ministerstvo školstva má nový web

Ilustračné foto Foto: TASR/Daniel Veselský

Oproti pôvodnej, ktorá bola vytvorená v roku 2007, prináša podľa rezortu prehľadnejšiu štruktúru, modernejší dizajn i technológiu, ktorá umožňuje lepšiu prácu s multimédiami.

Bratislava 3. novembra (TASR) - Ministerstvo školstva spustilo novú internetovú stránku www.minedu.sk. Oproti pôvodnej, ktorá bola vytvorená v roku 2007, prináša podľa rezortu prehľadnejšiu štruktúru, modernejší dizajn i technológiu, ktorá umožňuje lepšiu prácu s multimédiami.

"Webstránka by mala byť vizuálne atraktívna a pritom musí ponúkať aktuálne informácie v prehľadnej forme. Tak, aby bol zladený dynamický vzhľad s vysokou informačnou hodnotou. Verím, že pri tvorbe nového rezortného webu sa nám to aj podarilo," zhodnotil šéf rezortu školstva Dušan Čaplovič (Smer-SD).

Nová stránka prebrala s menšími úpravami pôvodný obsah, stará verzia je však na prechodné obdobie ešte stále dostupná na adrese http://old.minedu.sk/. Návštevníci na novom webe, v novovytvorenej časti Rýchly prístup, nájdu link, kde sú uvedené dostupné informácie vo vzťahu k najnavštevovanejším článkom a informáciám v rámci www.minedu.sk, čím sa na prechodné obdobie zachováva aj určitá informačná kontinuita.

Priemerná návštevnosť webového sídla rezortu školstva sa pohybuje na úrovni 6000 až 7000 návštev denne.

TASR informácie poskytol hovorca ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu Michal Kaliňák.