Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Import

Mladík dostal v Španielsku 15 rokov väzenia za brutálnu vraždu matky

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Príčinou úmrtia ženy bolo zaškrtenie.

Madrid 15. júna (TASR) - Na 15 rokov a päť mesiacov väzenia odsúdili v utorok v Španielsku muža, známeho pod prezývkou "kanibal" z madridskej štvrte Ventas, ktorý brutálne zabil vlastnú matku a znetvoril jej mŕtve telo. Informovala o tom agentúra AFP. s odvolaním sa na španielske médiá.

V súdnych dokumentoch sa píše, že odsúdený mladík v minulosti trpel duševnými poruchami, uviedol španielsky denník La Vanguardia. Pred vyšetrovateľmi údajne vypovedal, že na vraždu matky ho naviedli neznáme hlasy.

Súd v Madride však rozhodol, že Alberto Sánchez Gómez bol v čase vykonania tohto činu pri zmysloch a teda je zodpovedný za svoje konanie. Vymeraný trest si preto odpyká vo väzení, píše AFP.

Vražde, ku ktorej prišlo začiatkom roka 2019, predchádzala hádka medzi odsúdeným a jeho 69-ročnou matkou v ich spoločnom byte v madridskej štvrti Ventas. Polícia zatkla podozrivého vo februári 2019 po tom, čo matkino zmiznutie nahlásil jeden z jej známych.

Príčinou úmrtia ženy bolo zaškrtenie. Odsúdený telo obete následne rozštvrtil, aby sa ho mohol lepšie zbaviť. V ďalších dňoch však začal niektoré jeho časti jesť, píše sa v súdnych dokumentoch.

Páchateľ musí okrem väzenského trestu zaplatiť 60.000 eur svojmu staršiemu bratovi ako odškodné za duševnú ujmu, ktorú mu spôsobil zabitím matky.