Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Import

Mrva získal v bratislavských Vajnoroch vyše 70 percent hlasov voličov

Starosta Vajnor Ján Mrva Foto: TASR

Do tretieho volebného obdobia vstupuje staronový starosta bratislavskej mestskej časti Vajnory Ján Mrva (nezávislý). Hlas mu odovzdalo vyše 70 percent tých, ktorí k urnám prišli.

Bratislava 16. novembra (TASR) – Do tretieho volebného obdobia vstupuje staronový starosta bratislavskej mestskej časti Vajnory Ján Mrva (nezávislý). Vo voľbách získal 1553 hlasov voličov a hlas mu teda odovzdalo vyše 70 percent tých, ktorí k urnám prišli. Vyplýva to z definitívnych výsledkov volieb, ktoré zverejnil Štatistický úrad SR.

"Budeme spolu s miestnym zastupiteľstvom pokračovať na rozbehnutej trati. Dlho boli Vajnory na akejsi odstavnej koľaji, dnes je to už o niečom inom," povedal Mrva pre TASR. Pripomenul, že v nasledujúcom volebnom období chce napríklad zvýšiť kapacity základných a materských škôl a teší sa na budovanie nultého diaľničného okruhu D4, ktorý odbremení mestskú časť od tranzitnej dopravy. "Nechcem zabudnúť ani na rozvoj miestnej kultúry, ktorá dáva našej obci osobitý kolorit a taktiež chcem prispieť k rozvoju výkonnostného a rekreačného športu v obci," dodal.

Vo Vajnoroch o stoličku starostu súperili štyria kandidáti. Druhý skončil Ľudovít Horváth (NEKA) so 410 hlasmi, tretí Peter Jaslovský (Nezávislé fórum) so 76 hlasmi a posledný Marian Pružina (MS, KDS) s iba 68 hlasmi.

Do miestneho zastupiteľstva sa dostali Martin Demo, Marek Grebeči, Soňa Molnárová, Juraj Ondruška, Martin Oťapka, Katarína Pokrivčáková, Róbert Vajda, Michal Vlček a Marián Zeman.

Volebná účasť dosiahla vo Vajnoroch 48,85 percenta.