Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Import

Muž našiel pri upratovaní domu vo Veľkých Kršteňanoch granát

Na snímke granát z druhej svetovej vojny, ktorý našiel muž v Partizánskom, 7. okróbra 2020. Foto: FB/Polícia SR - Trenčiansky kraj

Polícia v tejto súvislosti upozorňuje nálezcov munície, aby ju ponechali na mieste nálezu, keďže môže byť schopná výbuchu.

Veľké Kršteňany 7. októbra (TASR) – Neznámu muníciu našiel pri upratovaní domu vo Veľkých Kršteňanoch v okrese Partizánske 55-ročný muž. Policajný pyrotechnik zistil, že ide o ručný granát RG vz. 34 československej výroby, ktorý pochádza z obdobia druhej svetovej vojny. Informovala o tom v stredu trenčianska krajská polícia na sociálnej sieti.

„Miesto nálezu pyrotechnik opakovane prezrel a nenašiel žiadnu ďalšiu muníciu a ani iný podozrivý predmet. Za dodržania bezpečnostných predpisov nájdený granát zaistil a previezol ho do skladu munície, kde ho následne zničia," uviedli policajti.

Polícia v tejto súvislosti upozorňuje nálezcov munície, aby ju ponechali na mieste nálezu, keďže môže byť schopná výbuchu. Ihneď po náleze akejkoľvek munície je potrebné, aby kontaktovali policajnú linku 158.