Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Import

Banskobystrickú fakultnú nemocnicu dočasne povedie M. Lapuníková

Na snímke minister zdravotníctva SR Marek Krajčí (OĽaNO) a hovorkyňa Ministerstva zdravotníctva SR Zuzana Eliášová. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Cieľom MZ SR je podľa jej slov transparentné vedenie nemocníc a rovnako aj rozumné vynaloženie finančných nákladov a ich prioritné investovanie do poskytovania zdravotnej starostlivosti.

Bratislava 23. septembra (TASR) - Na čele banskobystrickej fakultnej nemocnice už viac nebude rada riaditeľov, ktorú zrušili, ale dočasne ju povedie Miriam Lapuníková. Pre TASR to uviedla hovorkyňa Ministerstva zdravotníctva (MZ) SR Zuzana Eliášová.

Cieľom MZ SR je podľa jej slov transparentné vedenie nemocníc a rovnako aj rozumné vynaloženie finančných nákladov a ich prioritné investovanie do poskytovania zdravotnej starostlivosti. „Prax v nemocniciach zároveň ukázala, že model viacčlenného riadenia zdravotníckeho zariadenia sa vo viacerých prípadoch neosvedčil. Z toho dôvodu postupne v nemocniciach nastavujeme prechod z trojčlenného riadiaceho orgánu rady riaditeľov na jednoosobový riadiaci orgán,“ ozrejmila Eliášová.

Ako ďalej priblížila, Lapuníková je dočasne poverená riadením daného zdravotníckeho zariadenia až do skončenia riadneho výberového konania. Ministerstvo zdravotníctva vyzýva verejnosť, aby sa zapájala do vyhlásených výberových konaní, rovnako sa do výberového konania môže zapojiť aj Lapuníková.