Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Import

Na Agrokomplexe vystavovalo aj Múzeum Jána Thaina z Nových Zámkov

Foto: Mgr. Ladislav Petrovič/TASR

K tým múzeám, ktoré využili možnosť odprezentovať niečo zaujímavé zo svojich zbierokna Agrokomplexe v Nitre, patrí aj Múzeum Jána Thaina z Nových Zámkov

Nitra 26. augusta (TASR) - Výstava Agrokomplex v Nitre patrí každý rok k najnavštevovanejším výstavám. Nečudo, veď má dlhoročnú tradíciu a každý rok prináša pre návštevníkov mnoho nových informácií z viacerých oblastí nášho života. Nezabúda sa ani na kultúrne inštitúcie, o čom svedčí tá skutočnosť, že aj slovenské múzeá dostávajú priestor na výstavu svojich exponátov .
Foto: Mgr. Ladislav Petrovič/TASR

K tým múzeám, ktoré využili možnosť odprezentovať niečo zaujímavé zo svojich zbierok patrí i Múzeum Jána Thaina z Nových Zámkov. Pre návštevníkov pripravili výstavku s názvom „Svet detí v 40.-50. rokoch 20. storočia“, ktorá prezentuje detské hračky a oblečenie, charakteristické pre dané obdobie. Väčšinu predmetov (vláčik, kovová stavebnica Vašek, hlavy bábok nastoknuteľné na prst, pohľadnice) získalo múzeum od dnes už nebohej Csilly Kopasz v roku 2007, ale priestor dostala aj novšia akvizícia múzea v podobe veľkého plyšového macka a izby pre bábiky.

Foto: Mgr. Ladislav Petrovič/TASR
Okrem MJT Nové Zámky sa výstavy Agrokomplex zúčastnili aj ďalšie múzeá.

Návštevníci si mohli prezrieť okrem iného aj nálezy z rímskeho tábora v Iži, alebo prútené košíky z Tekova.

PaedDr.Helena Rusnáková, Obchodná akadémia Šurany