Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Import

Na linkách prímestskej dopravy v Nitrianskom kraji pribudnú nové spoje

Ilustračná fotka. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Zmeny v cestovných poriadkoch nadväzujú na zmeny v grafikone železničnej dopravy.

Nitra/Nové Zámky 6. decembra (TASR) – Od nedele 11. decembra začnú na celom Slovensku platiť nové cestovné poriadky verejnej osobnej dopravy. Zmeny v cestovných poriadkoch Arriva Nitra a Arriva Nové Zámky sa týkajú predovšetkým úpravy prípojov k vlakom a zavedenia nových spojov, potvrdil hovorca spoločností Arriva na Slovensku Peter Stach.

V regióne Levice budú posilnené linky 402466 Šahy – Nové Zámky a 402467 Šahy – Levice. V regióne Nitra – Zlaté Moravce – Topoľčany budú nové spoje zavedené na linkách 403 423 Nitra – Šaľa, 403 415 Nitra – Vráble, 407 410 Zlaté Moravce – Nitra a 406 416 Topoľčany – Nemečky. Súčasťou zmien sú aj úpravy jazdných dôb tak, aby zodpovedali aktuálnym podmienkam dopravy.

Zmeny v cestovných poriadkoch nadväzujú na zmeny v grafikone železničnej dopravy. Ich hlavným cieľom je udržať nadväznosť autobusových spojov, skrátiť čas cestovania a reagovať na požiadavky cestujúcich a objednávateľov. "V spolupráci s našimi objednávateľmi sme urobili maximum pre to, aby sme aj naďalej udržali nadväznosť spojov a zohľadnili aj ďalšie požiadavky cestujúcich. Autobusy sú vybavené GPS systémom, preto sme mohli pri príprave zmien využiť reálne údaje z každodennej prevádzky a optimalizovať jazdné časy jednotlivých spojov," povedal Stach.