Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Import

Na pivnom festivale v Prešove môžu štamgasti ochutnať 60 druhov piva

Pivný festival Prešov Foto: Matej Korpáš/TASR

V metropole Šariša sa koná druhý ročník pivného festivalu. Návštevníkov čaká bohatý program a vyše 60 druhov piva.

Prešov 4. augusta (TASR) - Po úspešnom prvom ročníku pivného festivalu v Prešove, ktorý navštívilo približne 20.000 ľudí, prichádza ten druhý s vylepšeniami. Návštevníci počas šiestich dní môžu tento rok ochutnať až vyše 60 druhov pív. Akcia s akoná v jazdeckom areáli. Pre širokú verejnosť je pripravený aj bohatý kultúrny program o ktorý sa postarajú známe hudobné zoskupenia z Prešova a okolia. Festival v nedeľu o 15.00 hodine ukončí najväčšia balónová bitka vo farbách mesta Prešov.



Najväčším lákadlom podujatia je ale práve zlatý mok, za ktorý sa platí jednotným platidlom, žetónmi. Tie si môžu návštevníci zameniť pri vstupe do areálu. Každý žetón má hodnotu jedno euro. Tento rok je ponuka posilnená aj o produkty z českých a moravských pivovarov.

Foto: Matej Korpáš/TASR


Počas štvrtkového dňa sa v stánku s pivom zo severu Čiech načapovalo okolo 2000 pív. Piatkové odhady boli ešte vyššie, keďže v tento deň zavítalo na akciu azda najviac ľudí. Na to najkvalitnejšie pivo s hodnotou aj niekoľkých žetónov sa v radoch čaká dlhší čas. Pre návštevníkov, ktorí počas tohto čakania vyhladnú, sú pripravené aj stánky s občerstvením.

Matej Korpáš, Univerzita Komenského Bratislava