Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Import

V Nitre budú ľudí učiť, ako si udržať mozog v dobrej kondícii

Ilustračná foto Foto: FOTO TASR/Oliver Ondráš

Deň otvorených dverí sa bude konať 15. marca a spojený bude s viacerými prednáškami.

Nitra 12. marca (TASR) – Poradňu zdravia, meranie cholesterolu, telesného tuku, výpočty Body Mass Indexu i individuálne zdravotné poradenstvo a prednášky o správnom fungovaní ľudského mozgu pripravil na tieto dni Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Nitre. Podujatia sa konajú v rámci Týždňa mozgu, ktorý v SR organizuje Slovenská Alzheimerova spoločnosť v spolupráci s Nadáciou Memory, Centrom Memory a Neuroimunologickým ústavom SAV.

Cieľom akcie je upriamiť pozornosť verejnosti na ľudský mozog a jeho činnosť, hovoriť o mozgových ochoreniach, spôsoboch ich liečby a o prevencii. Dnes RÚVZ meral kardiovaskulárne rizikové faktory v šalianskom Centre seniorov.

„V stredu 13. marca bude na pôde RÚVZ v Nitre Deň otvorených dverí pre osoby v produktívnom veku a seniorov spojený s prednáškami o aktivitách, ktoré prospievajú mozgu, i o príčinách a prevencii Alzheimerovej choroby,“ informovala Ingrid Báreková z oddelenie podpory zdravia RÚVZ v Nitre.

Deň otvorených dverí pripravil úrad aj pre žiakov stredných a základných škôl. Konať sa bude v piatok 15. marca a bude spojený s prednáškami o tom, ako si udržať zdravú myseľ a mozog v dobrej kondícii, či o spánkovej hygiene detí.