Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Import

Nosia nás celý život, venujme im dostatok starostlivosti

Foto: myboys.me / Shutterstock.com

Každý kto prejde denne niekoľko kilometrov napríklad cestou do práce či do školy, ten vie, aké dôležité je mať dobré topánky.

Bratislava 22. septembra (OTS) - Možno na začiatku bolesť nôh nepociťujeme, ale po čase sa určite dostaví. Nohy nás nosia celý život od chvíle, keď sa naučíme chodiť. Podstatné je už v detskom veku mať vhodnú obuv, aby sme v dospelosti nemuseli trpieť zbytočnými bolesťami chodidiel.

Správne topánky pri práci
Možno si niektorí pamätajú na svoje školské časy, keď sa neprezúvali do papúč, lebo sa im nechcelo a mali na nohách obuté celý deň topánky. Nielenže potom nohy zapáchali od potu, ale nemohli ani dýchať v uzavretej obuvi. Len vtedy sme si neuvedomovali, ako ubližujeme svojim nohám, a tým aj celému telu.

Je veľmi dôležité, aby sme nosili správnu obuv nielen po vonku, ale aj v práci. Nohy potrebujú dýchať, no zároveň byť spevnené. Veľakrát si potrebujeme v práci vykročiť, zrýchliť tempo, presúvať sa z kancelárie do iných priestorov, a na to nám perfektne poslúžia pracovné topánky. Napríklad lekári, učitelia, všetci tí, ktorí stoja počas dňa často na nohách, určite ocenia pohodlnú pánsku zdravotnú obuv. Tá zabezpečí ich chodidlám maximálny komfort a poskytne potrebnú úľavu.

Nie je obuv ako obuv
Určite ste už prišli na to, že na oblečení a topánkach sa rozhodne neoplatí šetriť. Opäť platí aj v tomto prípade to povestné, že nie sme takí bohatí, aby sme si kupovali lacné veci. Radšej zainvestujme do kvality, ale daná vec nám vydrží oveľa dlhšie ako tá lacnejšia, ktorou v podstate zbytočne prerobíme.

Keď je reč o topánkach, naše nohy by nám najlepšie vedeli povedať, ktorá obuv je pre ne najlepšia. Ak nás bolia, môže to byť signál, že nosíme nesprávne topánky. Bolesťami nôh trpíme azda všetci, nielen dospelí, ale aj deti. Niekedy postačí len zmeniť obuv a budeme sa cítiť znovu príjemne. Ženy napríklad uprednostňujú v práci alebo doma dámske zdravotné sandále, ktoré sú pohodlné a chodidlá v nich nepociťujú žiadnu bolesť. Do kvalitnej obuvi sa naozaj oplatí investovať, pretože je to vlastne investícia do nášho zdravia.