Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Import

Baránik víta rozhodnutie Najvyššieho súdu v kauze vraždy Kuciaka

Alojz Baránik, archívne foto. Foto: TASR – Jakub Kotian

Nechcel povedať, či podľa neho Marian K. a Alena Zs. naozaj stáli za vraždou.

Bratislava 15. júna (TASR) - Poslanec Národnej rady SR Alojz Baránik (SaS) víta utorkové rozhodnutie Najvyššieho súdu (NS) SR v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. NS zrušil rozsudok Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) zo septembra 2020, ktorým boli v kauze Kuciak spod obžaloby oslobodení Marian K. a Alena Zs. Vec vrátil späť na ŠTS tomu istému senátu.

Viac o rozsudku Najvyššieho súdu SR v kauze Kuciak si môžete prečítať tu: Najvyšší súd zrušil rozsudok v kauze Kuciak


"Dúfal som, že najvyšší súd takto rozhodne. Takže som rád, že k tomu došlo," povedal Baránik. Dokazovanie v kauze teda bude pokračovať, keďže podriadený súd, v tomto prípade ŠTS, je podľa Baránika povinný sa riadiť rozhodnutím NS.

Nechcel povedať, či podľa neho Marian K. a Alena Zs. naozaj stáli za vraždou. "Nemá sa hovoriť, dokiaľ nie je finálne rozhodnutie, kto je zodpovedný za takýto závažný trestný čin. Ale tak z toho plynie, z rozhodnutia NS, že si asi NS myslí, že je k tomu treba smerovať," povedal. Podčiarkol, že sa treba zaoberať novými dôkazmi predkladanými právnymi zástupcami poškodených, ale aj tými, ktoré už boli predložené skôr, no ŠTS sa nimi nezaoberal.