Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 3. jún 2024Meniny má Karolína
< sekcia Import

Šok, bulharskí volejbalisti sú pred Londýnom bez kouča i lídra tíma

Bulharskí volejbalisti Foto: TASR/AP

Po úspešnej olympijskej kvalifikácii abdikoval na svoju funkciu lodivod národného tímu Radostin Stojčev a koniec reprezentačnej kariéry ohlásil aj smečiar a líder tímu Matej Kazijski.

Sofia 11. júna (TASR) - Bulharský mužský volejbal je otrasený šokujúcim odchodom kľúčových postáv reprezentácie iba deň po tom, ako si krajina vybojovala miestenky na letné OH v Londýne. Po úspešnej olympijskej kvalifikácii abdikoval na svoju funkciu lodivod národného tímu Radostin Stojčev a koniec reprezentačnej kariéry ohlásil aj smečiar a líder tímu Matej Kazijski.

Štyridsaťdvaročný Stojčev vedie v najlepšej lige sveta, talianskej Serie A1 klub Trentino Volley a svoj krok odôvodnil machináciami a zasahovaním bulharskej federácie do diania v domácich súťažiach. Pred mesiacom požiadal vedenie federácie o okamžitý odchod z funkcií. Manažment na čele s prezidentom Dančom Lazarovom však na kritiku nezareagoval konaním a nevidel dôvod na zmenu.

"Práca pri bulharskom volejbale je neefektívna. Najvyššia domáca súťaž sa ani neskončila, ženské play off sa nekonalo. V krajine je priveľa škandálom, dokonca aj v juniorských ligách. Nevidím šancu, aby som zostal pri kormidle, pokiaľ je vedenie neodíde," komentoval Stojčev.

"Som pohoršený rozhodnutiami federácie. Nemôžem ďalej účinkovať v reprezentácii, lebo vedeniu neverím a neviem si s nimi predstaviť spoluprácu," dodal Kazijski.