Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Import

OH2020: Pre vírus sa vo Wu-chane neuskutočnia dva kvalifikačné turnaje

Zdravotníci merajú cestujúcim telesnú teplotu, ktorí pricestovali v čínskeho mesta Wu-chan, na letisku v Pekingu 22. januára 2020. Foto: TASR/AP

Rozhodnutie padlo po tom, ako čínske úrady odporučili obyvateľom vo Wu-chane, aby sa vyhýbali verejným zhromaždeniam.

Wu-chan 22. januára (TASR) - Z čínskeho mesta Wu-chan museli pre šírenie nového koronavírusu presunúť dva kvalifikačné turnaje v olympijských športoch. Metropola provincie Chu-pej je epicentrum vírusu a neuskutočnia sa v nej ázijská skupina ženského futbalového turnaja ani ázijsko-oceánske boxerské podujatie.

Futbalistky Číny, Austrálie, Taiwanu a Thajska budú hrať od 3. do 9. februára v Nankingu. Boxerský turnaj je zatiaľ zrušený, organizátori neinformovali o náhradných plánoch.

Rozhodnutie padlo po tom, ako čínske úrady odporučili obyvateľom vo Wu-chane, aby sa vyhýbali verejným zhromaždeniam. Doteraz neznámym vírusom, ktorý spôsobuje zápal pľúc, sa infikovalo viac než 500 ľudí, zomrelo minimálne sedemnásť osôb. Prípady nahlásili aj v USA, Japonsku, Kórejskej republike a Thajsku, všetci pacienti boli v uplynulom čase vo Wu-chane. Informovala o tom agentúra AP.