Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Import

Ondreja Luntera v kandidatúre na predsedu kraja podporí Hlas-SD

Na snímke podpredseda Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) a kandidát na župana BBSK Ondrej Lunter počas tlačovej konferencie so zástupcami strany Hlas-SD na tému spolupráce v nadchádzajúcich voľbách do samosprávnych krajov, pred budovou Úradu BBSK v Banskej Bystrici 12. apríla 2022. Foto: TASR - Ján Krošlák

Krajský predseda Hlas-SD Roman Malatinec povedal, že Ondrej Lunter predstavuje pre stranu kontinuitu.

Banská Bystrica 12. apríla - Kandidatúru Ondreja Luntera (nezávislý) na post predsedu Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) v tohtoročných voľbách podporí aj strana Hlas-SD. Krajskí zástupcovia strany o tom informovali spoločne s Ondrejom Lunterom na utorňajšom brífingu v Banskej Bystrici.

Lunter, ktorý je v súčasnosti podpredsedom kraja, ocenil doterajšiu spoluprácu s klubom Hlas-SD v Zastupiteľstve BBSK. "Nechceme viesť politiku súbojov. Do komunálnej a regionálnej patrí politika spolupráce a dosahovania výsledkov,“ uviedol Lunter. Ako dodal, nie je jeho cieľom ľudí rozdeľovať, ale spolupracovať na projektoch tak, aby veci fungovali.



Krajský predseda Hlas-SD Roman Malatinec povedal, že Ondrej Lunter predstavuje pre stranu kontinuitu. "Chceme prispieť ku konkrétnym riešeniam v našom kraji. Chceme aby poslanci Hlas-SD predstavovali v zastupiteľstve silný sociálny rozmer a vďaka tejto dohode máme prísľub, že našim iniciatívam bude (Lunter) v prípade svojho úspechu naklonený," uviedol Malatinec.

Na snímke uprostred podpredseda Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) a kandidát na župana BBSK Ondrej Lunter a poslanci zastupiteľstva BBSK za Hlas-SD počas tlačovej konferencie na tému spolupráce v nadchádzajúcich voľbách do samosprávnych krajov, pred budovou Úradu BBSK v Banskej Bystrici 12. apríla 2022.
Foto: TASR - Ján Krošlák


Lunter spoločne s krajským predsedom Hlasu-SD v utorok podpísali i spoločné memorandum hovoriace o vzájomnej spolupráci. Memorandum sa netýka postupu vo voľbách na poslancov kraja, kde chce Hlas-SD postupovať samostatne. Strana sa však zaviazala, že nebude vytvárať volebné koalície a ani spolupracovať s kandidátmi iných strán.

Ondrej Lunter svoju kandidatúru oznámil v druhej polovici februára, súčasný predseda BBSK Ján Lunter sa o funkciu druhýkrát uchádzať nebude. Lunter avizoval, že kandiduje ako nezávislý kandidát, no uchádzať sa bude o širšiu politickú podporu. Tú mu už vyslovili strany Sloboda a Solidarita, Kresťanskodemokratické hnutie, Progresívne Slovensko, Spolu – občianska demokracia, Občianska konzervatívna strana aj Aliancia. Spoluprácu so stranami Smer-SD, ĽSNS a Republika Lunter vylúčil.