Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Import

Paneurópska vysoká škola bude spolupracovať s Beihang University

Logo PEVŠ Foto: PEVŠ

Spolupráca bude zameraná na oblasť práva, mediálnych a ekonomických štúdií.

Bratislava 18. decembra (TASR) - Paneurópska vysoká škola bude spolupracovať s poprednou čínskou Beihang University letectva a astronautiky v Pekingu. Po augustovej návšteve rektora PEVŠ, prof. J. Sváka v Číne pokračovali rokovania v decembri v Bratislave. Prestížnu pekinskú univerzitu, ktorá patrí do špičky technických univerzít najľudnatejšej krajiny sveta, zastupoval Dr. Liu Hao ako kontaktná osoba pre spoluprácu s PEVŠ.




Spolupráca bude zameraná na oblasť práva, mediálnych a ekonomických štúdií. Obe univerzity si budú vzájomne vymieňať poznatky a študenti Paneurópskej vysokej školy budú môcť absolvovať študijný pobyt v Číne. Univerzity zároveň plánujú rozvinúť spoluprácu v spoločných vedeckých projektoch.

Beihang University (BUAA) sa špecializuje na letectvo a astronautiku. Univerzita, ktorá tento rok oslavuje 60. výročie svojho založenia, patrí medzi najprestížnejšie technologické a výskumné univerzity v Číne, no v súčasnosti má už multidisciplinárny charakter. Je súčasťou Projektu 211 a Projektu 985 (zahŕňajú kľúčové čínske univerzity so zameraním na technológie a vedu a výskum). Na Beihang Univesity pôsobí viac ako 1700 profesorov a študuje na nej cez 23.000 študentov. Len školská knižnica má cez 24.000m3 a obsahuje viac ako 1,2 miliónov kníh.

Sme radi, že môžeme spolupracovať s tak prestížnym partnerom a veríme, že študenti dokážu z toho vyťažiť maximum pri svojom osobnom raste“, vyjadril sa prof. J. Svák, rektor PEVŠ.

Želám si, aby naša spolupráca s Paneurópskou vysokou školou umožnila prepojenie Číny s Európou a vytvorila bližšie vzťahy nielen medzi študentmi a pedagógmi, ale aj v oblasti vedy a výskumu. Páči sa nám myšlienka európskej dimenzie v spolupráci európskych univerzít, ktorú stelesňuje Paneurópska vysoká škola“, povedal Dr. Liu Hao z Beihang University, uznávaný svetový odborník na letecké právo.