Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Import

Peruánska ministerka mala po návšteve Amazónie pozitívny test na COVID

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Barriosová navštívila región Loreto v povodí rieky Amazonka, jeden z najhoršie postihnutých pandémiou koronavírusu.

Lima 9. júla (TASR) - Peruánska ministerka Rocío Barriosová mala pozitívny výsledok testov na ochorenie COVID-19 po tom, čo viedla donášku humanitárnej pomoci do amazonskej oblasti v krajine, informovala vo štvrtok vláda.

Ministerka pre priemysel a rybolov Barriosová (46) je druhým členom peruánskeho kabinetu, ktorý sa nakazil novým druhom koronavírusu. V máji ochorel minister poľnohospodárstva Jorge Montenegro (54), ale vyliečil sa, pripomenula tlačová agentúra AFP.

"Po prijatí pozitívneho výsledku sa ministerka lieči a dodržiava pritom sociálnu izoláciu," uviedlo v oznámení ministerstvo. Nespresnilo, či je Barriosová hospitalizovaná alebo sa lieči doma.

Barriosová navštívila región Loreto v povodí rieky Amazonka, jeden z najhoršie postihnutých pandémiou koronavírusu.

Vláda 1. júla zrušila povinnú celoštátnu karanténu v 18 z 25 regiónov Peru, kde podľa jej vyjadrení už prekonali vrchol nákazy.

Rozhodnutie sa týka aj Limy napriek tomu, že v hlavnom meste zaznamenali 70 percent všetkých peruánskych prípadov infekcie.

V karanténe je tak stále šesť miliónov ľudí, teda jedna tretina obyvateľstva tejto juhoamerickej krajiny.

Peru je v počte nakazených po Brazílii druhou najvážnejšie postihnutou krajinou Latinskej Ameriky s vyše 312.000 prípadmi a v počte úmrtí na COVID-19 treťou najhoršie zasiahnutou s vyše 11.000 obeťami.