Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Import

Po úniku plynu v nemeckom meste Idstein sa zranilo 15 detí

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Na mieste vyšetrili 75 žiakov, ktorí sa sťažovali na podráždenie očí a dýchacích ciest.

Berlín 29. septembra (TASR) - Pätnásť žiakov utrpelo zranenia vo štvrtok pri úniku plynu v škole v nemeckom meste Idstein v spolkovej krajine Hesensko. Deti boli prevezené do okolitých nemocníc, uviedol úrad krízového manažmentu v okrese Rheingau-Taunus. TASR správu prevzala z agentúry DPA.

Úrady najprv informovali až o najmenej 23 zranených, neskôr ich počet znížili. Jasné ani nebolo, aký plyn unikol. Hovorca krízového manažmentu uviedol, že pravdepodobne to bol dráždivý plyn. Podľa regionálneho portálu hessenschau.de má jeden žiak ťažké zranenia. Na mieste vyšetrili 75 žiakov, ktorí sa sťažovali na podráždenie očí a dýchacích ciest.

Na mieste zasahovali dva záchranárske vrtuľníky, okolo 30 záchranárskych vozidiel a zhruba desať lekárov. Hoci popoludní už nehrozilo nijaké nebezpečenstvo a okolo 15.00 záchranársku akciu ukončili, škola prerušila vyučovanie.

Incident vyšetruje polícia. Miestni hasiči uviedli, že príčinu úniku sa im na mieste zistiť nepodarilo. Budovu školy vyvetrali a odobrané vzorky odovzdali polícii.