Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Import

Počas vojny na Ukrajine prišlo o život už najmenej 443 detí

Miestni obyvatelia reagujú v blízkosti zničeného domu po nedávnom ruskom nálete v Chasiv Jar na Ukrajine v nedeľu 27. novembra 2022. Foto: TASR/AP

OSN vo svojej tlačovej správe dodáva, že mŕtvych a zranených je v skutočnosti oveľa viac.

Kyjev/Londýn 6. decembra (TASR) - Od začiatku vojny na Ukrajine bolo zabitých 443 detí a viac ako 853 ich bolo zranených. Podľa britskej stanice BBC to uviedla ukrajinská generálna prokuratúra v tlačovej správe o bilancii 286. dňa vojny rozpútanej Ruskom.

Väčšina detí zahynula alebo utrpela zranenia počas bojov v Doneckej, Charkovskej, Kyjevskej, Mykolajivskej, Záporožskej, Chersonskej, Černihivskej, Luhanskej a Dnepropetrovskej oblasti.

Prokuratúra upozornila, že zverejnené údaje nie sú konečné - ide len potvrdené prípady úmrtí alebo zranení. Dodala, že v mnohých regiónoch Ukrajiny boje pokračujú a že na územiach okupovaných Ruskom je sčítanie obetí a zranených nateraz nemožné.

V dôsledku bombardovania a ostreľovania bolo na Ukrajine od vypuknutia vojny poškodených viac ako 2719 vzdelávacích inštitúcií, pričom 332 z nich je úplne zničených.

Podľa bilancie zverejnenej Organizáciou Spojených národov bolo k 5. decembru v dôsledku vojny rozpútanej Ruskom na Ukrajine zabitých 6702 civilistov vrátane 424 detí.

OSN vo svojej tlačovej správe dodáva, že mŕtvych a zranených je v skutočnosti oveľa viac - uvedené čísla predstavujú riadne zdokumentované a potvrdené obete vojny.