Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Import

Počet obetí búrok v Rakúsku vzrástol na päť

Ilustračné foto Foto: FOTO TASR/AP

Traja ľudia zahynuli pri páde stromu v spolkovej krajine Dolné Rakúsko.

Viedeň 18. augusta (TASR) - Na najmenej päť stúpol počet obetí búrok, ktoré vo štvrtok zasiahli územie Rakúska. TASR správu prevzala z agentúry AFP, ktorá sa odvoláva na servis agentúry APA a miestnych predstaviteľov.

Traja ľudia zahynuli pri páde stromu v spolkovej krajine Dolné Rakúsko.

Hovorkyňa Červeného kríža Melanie Reiterová už predtým informovala o úmrtí dvoch detí vo veku 5 až 8 rokov pri malom jazere v spolkovej krajine Korutánsko na juhu krajiny, kde búrka vyvrátila niekoľko stromov. Približne desiatka ďalších ľudí utrpela zranenia.

Na ďalších miestach v Korutánsku búrka strhávala strechy a spôsobila materiálne škody, dodala hovorkyňa.

Pre škody spôsobené búrkami bola podľa rakúskych železníc Österreichische Bundesbahnen (ÖBB) v Korutánsku a susedných spolkových krajinách pozastavená aj železničná doprava.

"Silné búrky v Korutánsku dnes stáli životy dvoch detí a ďalším ľuďom spôsobili vážne zranenia," napísal na Twitteri rakúsky kancelár Karl Nehammer s tým, že jeho myšlienky sú s rodičmi a príbuznými obetí.

V júni zomrel 82-ročný muž po zosuvoch pôdy vyvolaných silnými dažďami, ktoré spôsobili rozsiahle škody aj v Korutánsku, ktoré hraničí s Talianskom a Slovinskom.

V Rakúsku v posledných dňoch panovali výnimočné horúčavy a úrady varovali pred príchodom búrok.