Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Import

Počet obetí zimnej búrky stúpol v Španielsku na dvanásť

Muž vylieva vodu cez okno domu na zaplavenú ulicu v katalánskom meste Girona 23. januára 2020. Foto: TASR/AP

Záchranári na Baleárskych ostrovoch stále pátrajú po troch ľuďoch, ako aj po šiestich členoch posádky rybárskeho člna, ktorý zmizol pri južnom pobreží Španielska.

Madrid 24. januára (TASR) - Na najmenej 12 mŕtvych stúpol vo štvrtok počet obetí zimnej búrky, ktorá tento týždeň zasiahla východ Španielska. Ďalších viacero osôb je stále nezvestných, informovala agentúra AP.

Úrady v regióne Katalánsko potvrdili vo štvrtok večer v súvislosti s búrkou, ktorá dostala meno Gloria, úmrtie štvrtého človeka, čím sa počet obetí v celoštátnom meradle zvýšil na 12. Záchranári na Baleárskych ostrovoch stále pátrajú po troch ľuďoch, ako aj po šiestich členoch posádky rybárskeho člna, ktorý zmizol pri južnom pobreží Španielska.

Medzi nahlásenými nezvestnými osobami sú na ostrove Ibiza 25-ročný Brit a ďalšia osoba vo veku 41 rokov, ako aj muž na ostrove Malorka a námorník v katalánskom meste Girona.

Miestne úrady dali zatvoriť pláže a prístavy. V postihnutých regiónoch bola čiastočne zastavená železničná doprava a úrady odporučili 200.000 študentom zostať doma.