Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Import

Podolínski hasiči pripravili pre deti zábavno-športový program

Foto: Adam Rohaľ/TASR

Okrem spoznávania hasičskej techniky mohli deti súťažiť v striekaní striekačkou na terč a bojovali o najkratší čas v prenášaní prúdnic a hadíc.

Podolínec 4. júna (TASR) - Dobrovoľní hasiči z Podolínca pripravili pri príležitosti Medzinárodného dňa detí Deň otvorených dverí v Hasičskej zbrojnici. Dobrovoľní hasiči z Podolínca, Krížovej Vsi, Novej Ľubovne, Hniezdneho, Podegrodzia a profesionáli zo Starej Ľubovne prešli so zapnutými sirénami na úvod podujatia podolínskym námestím.

„Program je pripravený hlavne pre deti, na Deň detí. Robíme to v tom termíne, aby deti v Podolínci mohli aspoň raz za rok vidieť, ako vyzerá práca hasičov, ako vyzerá hasičská zbrojnica a rôzne hasičské veci“, povedal pre Školský servis TASR Peter Szentiványi, predseda Dobrovoľného hasičského zboru v Podolínci. Okrem spoznávania hasičskej techniky mohli deti súťažiť v striekaní striekačkou na terč, v súťaži „Železný hasič“ a bojovali o najkratší čas v prenášaní prúdnic a hadíc.
Podolínski hasiči v akcii
Foto: Adam Rohaľ/TASR


„Prišli sme na pozvanie hasičov z Podolínca a ukážeme malým oslávencom záchranu vodiča pri nehode, jeho vyslobodenie z vraku pomocou hydraulických nožníc, s ktorými prestrihneme plech auta a pomocou páky otvoríme dvere. Ukážeme im techniku, ktorá je používaná pri autonehodách v Poľsku, povedal o akcii Sylwester Ciągło, predseda Dobrovoľných hasičov z poľského Podegrodzia.
Foto: Adam Rohaľ/TASR


Deti potom so záujmom pozorovali, ako podolínski hasiči zapálený vrak auta uhasili. Najväčšiu radosť mali detváky na záver akcie, keď im Poliaci pripravili penu, kde mohli skákať a zabávať sa.

Na deti nezabudli ani hasiči z Podolínca





Adam Rohaľ, ZŠ s MŠ Podolínec