Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Import

PODOZRIVÉ VOŇAVKY poľského predajcu zaistila finančná správa

Na ilustračnej snímke zadržané parfumy. Foto: Colný úrad Nitra

Doplnila, že pribudli do skladu zadržaného tovaru k športovej a detskej obuvi, rôznym druhom stavebníc, kociek aj tovaru pre domácich miláčikov.

Žilina 17. februára (TASR) – Parfumy a toaletné vody svetoznámych značiek, ktoré vykazovali znaky falzifikátov, našli príslušníci finančnej správy v stánku poľského študenta pri motoreste neďaleko od Žiliny. Podľa hovorkyne Colného úradu (CÚ) Žilina Boženy Chríbikovej zaistili pre podozrenie z porušovania práv duševného vlastníctva 72 voňaviek.

Doplnila, že pribudli do skladu zadržaného tovaru k športovej a detskej obuvi, rôznym druhom stavebníc, kociek aj tovaru pre domácich miláčikov. "Predajca nemal živnostenské oprávnenie ani nadobúdacie doklady o tovare. Kontrolujúcej hliadke uviedol, že je študentom a tieto veci si zadovážil z internetovej stránky," dodala Chríbiková s tým, že od začiatku roka zasahovali príslušníci finančnej správy pre podozrenie z porušovania práv duševného vlastníctva jedenásťkrát.

"Aj napriek tomu, že sa falzifikáty na trhu stále objavujú, pracovníci žilinského CÚ za posledné roky zaznamenali, že si verejnosť viac uvedomuje ich nebezpečnosť a škodlivosť. Výskyt tohto tovaru v kraji má klesajúci charakter," podotkla hovorkyňa CÚ Žilina.