Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 29. máj 2024Meniny má Vilma
< sekcia Import

Falošní kriminálni policajti okradli vo Vlčom hrdle dvoch mužov

Snímka z miesta lúpeže. Foto: FB: Polícia SR - Bratislavský kraj

Tibor H. fyzicky napadol jedného z poškodených a žiadal od neho mobilný telefón a finančnú hotovosť. Po ďalších úderoch do tváre mu odcudzil peňaženku.

Bratislava 14. mája (TASR) - Polícia obvinila 28-ročného Tibora H. a 23-ročného Karola V. pre zločin lúpeže spáchaného formou spolupáchateľstva. Uplynulú sobotu (11. 5.) v skorých ranných hodinách sa vo Vlčom hrdle predstavili poškodeným ako príslušníci kriminálnej polície. Následne ich obaja fyzicky napadli. TASR o tom informovala bratislavská krajská policajná hovorkyňa Jana Šimunková.

Tibor H. fyzicky napadol jedného z poškodených a žiadal od neho mobilný telefón a finančnú hotovosť. Po ďalších úderoch do tváre mu odcudzil peňaženku. Karol V. násilím odtiahol druhého poškodeného ku stromu, kde ho fyzicky napadol a následne mu začal prehľadávať batoh, z ktorého zobral mobilný telefón a elektroniku.

"Krátko po skutku sa obaja páchatelia dali na útek, pričom jedného z nich sa podarilo na mieste zadržať. Ďalší bol následne spozorovaný a zadržaný na zastávke mestskej hromadnej dopravy neďaleko miesta udalosti," priblížila Šimunková. Na oboch obvinených bol spracovaný podnet na ich väzobné stíhanie, s ktorým sa sudca stotožnil.