Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Import

Polícia zaistila zbrane exposlanca NR SR Vladimíra Jánoša

Vladimír Jánoš Foto: TASR - Michal Svítok

V stredu vo večerných hodinách zaistila zbrane, ktoré mal exposlanec v legálnej držbe. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne Elena Antalová.

Bratislava 5. marca (TASR) - Polícia od stredy (4.3) intenzívne koná v prípade bývalého poslanca Národnej rady SR za stranu Smer-SD a okresného šéfa Smeru-SD v Prievidzi Vladimíra Jánoša. V stredu vo večerných hodinách zaistila zbrane, ktoré mal exposlanec v legálnej držbe. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne Elena Antalová.

Podľa jej slov polícia prijala aj preventívno-bezpečnostné opatrenia v súvislosti s bezpečnosťou zainteresovaných osôb. Tie z taktických dôvodov nemohla bližšie špecifikovať. "V súčasnom štádiu vyšetrovania nie je možné poskytnúť k uvedenému prípadu viac informácií," podotkla Antalová.



Jánoš sa poslaneckého mandátu aj funkcie okresného šéfa Smeru-SD v Prievidzi vzdal po medializácii jeho konfliktov s manželkou, s ktorou je v rozvodovom konaní. Vzdanie sa poslaneckého mandátu oznámil oficiálne dnes predsedovi parlamentu Petrovi Pellegrinimu (Smer-SD), ktorý to vzal na vedomie.

Právny zástupca jeho manželky Ivan Katrinec v stredu podal na Generálnu prokuratúru SR podnet na prešetrenie týrania zverenej osoby, podnet za vydieranie, vyhrážanie sa a hrubý nátlak, ktorého sa mal dopustiť na svojej manželke.



Jánoš reagoval tým, že podáva trestné oznámenie pre podozrenie z trestného činu ohovárania, krivého obvinenia a porušenia dôvernosti ústneho prejavu. Robí tak po tom, ako sa v médiách podľa neho objavilo množstvo lží, poloprávd a nepravdivých obvinení.

Poslanec tvrdí, že je s manželkou už polroka v rozvodovom konaní a nikdy sa nedopustil skutkov, z ktorých ho ona a rôzne osoby obviňujú.