Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Import

Poradenské centrum poukázalo na pozitívne stránky psychológie

Poradenské centrum Katolíckej univerzity v Ružomberku zorganizovalo pre svojich študentov Týždeň psychického zdravia a s ním spojené testovanie a prednášky.

Ružomberok  29. marca (TASR) – Poradenské centrum Katolíckej univerzity zorganizovalo pre svojich študentov Týždeň psychického zdravia a s ním spojené testovanie a prednášky.
Každý deň pracovníci Poradenského centra pripravili pre návštevníkov test, po ktorom nasledoval seminár. Stredajší deň sa niesol v duchu priateľstva, zamilovanosti a lásky. Dôraz sa kládol na psychologický aspekt vzťahov. „Človek je tvor spoločenský, a preto zo svojej prirodzenosti potrebuje partnerstvá,“ uviedla Michaela Bieleková, externá pracovníčka Poradenského centra a zároveň vedúca prednášky. Seminár prebiehal formou workshopu, študenti sa mohli aktívne zapájať do diskusie. Záujemcovia sa mali možnosť i otestovať a zistiť tak svoju typológiu osobnosti.
Za vznikom myšlienky zorganizovať „Týždeň psychického zdravia“ stoja psychológovia Poradenského centra. Každý si pripravil špecifický program. Študenti tak mohli spoznať jednotlivých pracovníkov a ich zameranie, zistiť, v čom by im mohli v súčasnosti alebo v budúcnosti pomôcť. „ Cieľom projektu je priblížiť študentom psychológiu ako takú. Študent teda môže využívať služby psychológov v Poradenskom centre nielen, keď ma problém, ale aj vtedy, keď chce spoznať a budovať svoju osobnosť,“ doplnila Katarína Markovičová, koordinátorka centra.

Nikola Kokiová, 21 rokov. Katolícka univerzita Ružomberok