Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Import

Poslanci rokujú o niekoľkých návrhoch na zavedenie pamätných dní

Na archívnej snímke rokovacia sála počas hlasovania NR SR. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Rokuje sa aj o návrhu poslancov OĽANO, aby sa rozšíril zoznam pamätných dní o 24. jún ako Deň pamiatky obetí komunistického režimu.

Bratislava 22. septembra (TASR) - Diskusiou k viacerým návrhom na zavedenie pamätných dní začali poslanci Národnej rady (NR) SR druhý rokovací týždeň 12. schôdze parlamentu.

Poslanci diskutujú o návrhu, ktorým by sa mohol 28. október ako Deň vzniku samostatného česko-slovenského štátu opäť zaradiť k štátnym sviatkom. Takisto rokujú o návrhu poslancov OĽANO, aby sa rozšíril zoznam pamätných dní o 24. jún ako Deň pamiatky obetí komunistického režimu.

Ďalšou novelou chcú doplniť do zoznamu pamätných dní 21. jún ako Deň odchodu okupačných vojsk sovietskej armády z Česko-Slovenska v roku 1991 a 21. august ako Deň obetí okupácie Česko-Slovenska v roku 1968.

V utorok popoludní má plénum naplánované rokovanie o Správe o hodnotení plnenia pravidiel rozpočtovej zodpovednosti a pravidiel rozpočtovej transparentnosti za rok 2019, tiež rokovanie o Správe o stave a vývoji finančného trhu za rok 2019. Poslancov čaká i návrh na voľbu dvoch podpredsedov Najvyššieho kontrolného úradu SR.