Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Import

Pribudne psychologická pomoc pri predčasne narodených deťoch

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Roman Hanc

OZ Malíček v tejto súvislosti podpísalo memorandum o spolupráci so zástupcami všetkých perinatologických centier na Slovensku.

Bratislava 10. septembra (TASR) - Na novorodeneckých oddeleniach pribudne psychologická podpora pre rodiny predčasne narodených a rizikových detí. OZ Malíček v tejto súvislosti podpísalo memorandum o spolupráci so zástupcami všetkých perinatologických centier na Slovensku. TASR o tom informovala predsedníčka združenia Ľubica Kaiserová.

"Podpis memoranda o spolupráci v tejto oblasti znamená, že rodičia budú mať k dispozícii psychologickú podporu v online forme zabezpečenú prostredníctvom OZ Malíček už v najbližších týždňoch. Kontinuálne sa však budú robiť kroky na vytvorenie psychologickej pomoci priamo na oddelení, a to prítomnosťou klinického psychológa," vysvetlila Kaiserová.

Psychologická pomoc je na novorodeneckých oddeleniach na Slovensku podľa jej slov zatiaľ iba v počiatkoch, aj keď neonatologické pracoviská, ako Bratislava a Trenčín ju už dokážu rodičom poskytnúť. "Psychológ by mal byť členom tímu každého perinatologického centra. Pretože tak, ako sa staráme o dieťa, by sme sa mali starať aj o matku a rodičov," doplnila klinická psychologička perinatologickeho centra v Bratislave Zuzana Navrátilová.