Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Import

Proces s Ladislavom B. v kauze Bonaparte pokračuje výsluchom svedkov

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Prokurátor podal obžalobu na Ladislava B. v kauze bytového komplexu Bonaparte v júni 2022.

Bratislava 23. mája (TASR) - Pred senátom Mestského súdu Bratislava I pokračuje súdny proces s Ladislavom B. a ďalšími tromi spoluobžalovanými v daňovej kauze súvisiacej s bytovým komplexom Bonaparte. Na hlavné pojednávanie sa vo štvrtok osobne nedostavil ani jeden z obžalovaných, súhlasili s konaním v ich neprítomnosti. Predvolaní boli traja svedkovia.

Ako prvá predstúpila pred senát účtovníčka spoločnosti Real Forum Invest, ktorá bola investorom bytového komplexu. Svedkyňa vypovedala, že zaúčtovala predkladané doklady a nemala ako zistiť ich oprávnenosť.

Výsluch absolvoval aj bývalý vlastník spoločnosti Real Forum Invest Karol Blaha. Firmu nadobudol v roku 2013 od trojice obžalovaných. Spoločnosť bola podľa informácií z obchodného registra približne o rok neskôr prevedená na osobu s domicilom v Thajsku. Svedok bližšie informácie k nadobudnutiu a ďalšiemu prevodu firmy pred senátom neuviedol.

V súvislosti s predajom pozemku na Radvanskej ulici v Bratislave, kde sídli bytový komplex, vypovedal svedok a bývalý viceprimátor Bratislavy Milan Cílek.

Hlavné pojednávanie bolo vo štvrtok predpoludním odročené na 31. júla. Výsluch by mali v pojednávacej miestnosti bratislavského ústavu na výkon trestu odňatia slobody absolvovať svedkovia Zoltán Andruskó a Marian Kočner.

Prokurátor podal obžalobu na Ladislava B. v kauze bytového komplexu Bonaparte v júni 2022. V prípade sú obžalované spolu štyri osoby zo zločinu neodvedenia dane a poistného. Prípad sa týka podozrení z neoprávneného uplatnenia nároku na nadmerný odpočet DPH. Daňový úrad si uplatňuje nárok na náhradu škody vo výške viac ako 913.000 eur.