Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Import

Prokurátor je spokojný, že odvolanie v kauze Kuciak bolo úspešné

Na snímke prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry Michal Šúrek sa rozpráva s novinármi po verejnom zasadnutí na Najvyššom súde (NS) SR v kauze vraždy Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej v Bratislave 15. júna 2021. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Najvyšší súd SR v utorok zrušil rozsudok ŠTS zo septembra 2020, ktorým boli v kauze Kuciak spod obžaloby oslobodení Marian K. a Alena Zs.

Bratislava 15. júna (TASR) - Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry Michal Šúrek je spokojný, že odvolanie na Najvyššom súde (NS) SR dopadlo v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice úspešne. Zároveň rešpektuje všetky výroky týkajúce sa rozhodnutia a tiež to, že odvolávací súd nevyhovel jeho požiadavke prideliť spis inému senátu Špecializovaného trestného súdu (ŠTS).

"Odvolací súd uznal naše argumenty v odvolávacom konaní, ale bude potrebné si počkať na písomné vyjadrenie rozsudku, keďže NS avizoval, že sa vyjadrí k tomu, čo bude v danej veci potrebné vykonať," povedal Šúrek. Pripomenul, že po vrátení rozsudku na ŠTS budú vo veci vraždy vykonávané ďalšie dôkazy a až potom bude možné prísť k objektívnym záverom.

NS SR v utorok zrušil rozsudok ŠTS zo septembra 2020, ktorým boli v kauze Kuciak spod obžaloby oslobodení Marian K. a Alena Zs. Vec vrátil späť na ŠTS. Zároveň uznal obžalovaného Tomáša Szabóa za vinného v prípade vraždy podnikateľa Petra Molnára.

Viac o rozsudku Najvyššieho súdu SR v kauze Kuciak si môžete prečítať tu: Najvyšší súd zrušil rozsudok v kauze Kuciak