Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Import

Púchovčanovi sa nepáči, že jeho dieťa je na predvolebnom videoklipe

Erb mesta Púchov Foto: Heraldický register

Úradujúci primátor mesta Marián Michalec použil vo svojom predvolebnom videoklipe zábery, kde vidieť jeho šesťročného syna.

Púchov 5. novembra (TASR) – Púchovčanovi Pavlovi Hrobárikovi sa nepáči, že úradujúci primátor mesta Marián Michalec použil vo svojom predvolebnom videoklipe zábery, kde vidieť jeho šesťročného syna. Na primátora podal trestné oznámenie pre podozrenie zo spáchania prečinu neoprávneného nakladania s osobnými údajmi.

„Pred niekoľkými dňami prišiel môj syn z materskej školy a povedal nám, že ich niekto natáčal priamo v škôlke. O pár dní na to bolo zverejnené na internete volebné video s primátorom mesta o Púchove aj s mojím synom. Pýtal som sa manželky, či na to dala súhlas. Potom, ako mi povedala, že žiadny súhlas nedala, som okamžite zašiel na políciu a podal som trestné oznámenie,“ informoval Hrobárik.

Ako dodal, primátor zneužil jeho šesťročného syna, ako aj ďalšie púchovské deti na svoju vlastnú prezentáciu. „Ako si môže verejný činiteľ dovoliť bez vedomia a súhlasu rodičov vôbec niečo podobné zverejniť? Bez vedomia učiteliek a asi aj samotnej materskej školy,“ pýta sa Hrobárik.

Michalec odmieta, že by video robili bez súhlasu materskej školy. "Poprosil som riaditeľku materskej školy o súhlas, či autor môjho videa môže za jej prítomnosti natočiť krátke ilustračné zábery prezentujúce dobrú atmosféru v našich zariadeniach. Tak sa aj stalo. Zobrazenie viacerých podôb života v empatickej podobe je nosnou témou videa. Teda určite nebolo cieľom zobrazovanie konkrétne identifikovateľnej škôlky alebo jeho dieťaťa,“ skonštatoval Michalec.

Autor podľa neho zadanie splnil. „Tešilo ma, že to takto cítili mnohí rodičia, ktorí sa pri vzájomnom stretnutí vyjadrili, že sa im video aj jeho spracovanie páči. Preto ma výčitka rodiča mrzí. Požiadal som autora videa, aby vymenil zábery všetkých detí z materskej školy. V prípade, že by sa v tomto ohľade video ešte niekoho negatívne dotklo, prosím ho, aby sa so mnou osobne spojil a zabezpečím nápravu,“ uzavrel Michalec.