Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Import

R. Raši: Vláda zlyháva pri platoch zdravotníkov, ohrozuje životy ľudí

Na snímke nezaradený poslanec NR SR Richard Raši počas rokovania Národnej rady SR v Bratislave. Foto: TASR - Jakub Kotian

Poslanec kritizoval postup predstaviteľov vlády pri rokovaniach so zdravotníkmi, ktoré k ničomu neviedli.

Bratislava 29. septembra (TASR) - Vláda SR zlyháva pri riešení situácie s platmi zdravotníkov, svojou nečinnosťou ohrozuje životy a zdravie občanov. Vyhlásil to nezaradený poslanec Národnej rady (NR) SR Richard Raši na štvrtkovej tlačovej konferencii. Poukázal na vyjadrenia Lekárskeho odborového združenia (LOZ) o avizovaných výpovediach minimálne 1948 lekárov.

"Nekonaním vlády a neriešením požiadaviek zdravotníkov môže dôjsť ku kolapsu zdravotného systému," podčiarkol Raši s tým, že vláda sa nepoučila z pandémie a opätovne zlyháva pri riešení problémov občanov. Kabinet sa podľa neho stáva bezpečnostným rizikom pre Slovensko. Hovorí o hazarde so životmi ľudí. Upozornil, že po odchode lekárov bude ohrozené poskytovanie celkovej zdravotnej starostlivosti, aj tej neodkladnej.

Poslanec kritizoval postup predstaviteľov vlády pri rokovaniach so zdravotníkmi, ktoré k ničomu neviedli. Vláda napokon podľa jeho slov prijala zákon, s ktorým prakticky nie je spokojný nikto. Skonštatoval, že priestor a čas riešiť pripomienky tu bol a že sestry i lekári boli ústretoví ku kompromisom.