Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Import

Rakúska polícia za porušenie režimu kurzarbeit navrhla vysoké pokuty

Ilustračné foto. Foto: TASR/DPA

Finančná polícia navyše podala viac ako 850 trestných oznámení, ktoré vzišli z kontrol, a navrhla peňažné pokuty v celkovej výške takmer 1,7 milióna eur.

Viedeň 25. júla (TASR) – Rakúska finančná polícia od apríla 2020 do júna 2021 skontrolovala viac než 31 000 zamestnancov vo vyše 10 000 podnikoch v súvislosti s dodržiavaním pravidiel režimu kurzarbeit.

Ako v nedeľu oznámil minister financií Gernot Blümel, v dôsledku toho polícia vydala takmer 6000 kontrolných oznámení. Väčšinu z nich (4936) poslala úradu práce AMS, 648 Úradu pre spracovanie dovoleniek zamestnancov v stavebníctve (BUAK) a 297 Kontrolnému úradu pre podvody v oblasti sociálnych dávok (SOLBE) v rámci Spolkového kriminálneho úradu.

Finančná polícia navyše podala viac ako 850 trestných oznámení, ktoré vzišli z kontrol, a navrhla peňažné pokuty v celkovej výške takmer 1,7 milióna eur. Podľa agentúry APA sa väčšina pokút dotkla prečinov podľa zákona o boji proti mzdovému a sociálnemu dumpingu, zákona o sociálnom poistení, zákona o poistení v nezamestnanosti a zákona o zamestnávaní cudzincov.