Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Import

Raši: Z Programu rozvoja vidieka treba tento rok vyčerpať 400 mil. eur

Na snímke minister investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR Richard Raši (Hlas-SD) prichádza na 35. rokovanie vády SR 23. mája 2024 v Bratislave. Foto: TASR - Jakub Kotian

Doplnil, že vláda na štvrtkovom rokovaní zadefinuje aj riziká čerpania eurofondov.

Bratislava 23. mája (TASR) - Z eurofondového Programu rozvoja vidieka (PRV) treba v tomto roku vyčerpať ešte asi 400 miliónov eur. Uviedol to vo štvrtok pred rokovaním vlády venovanému eurofondom minister investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR Richard Raši (Hlas-SD).

"V inom režime ako všetky ostatné idú eurofondy na Program rozvoja vidieka. Tie, bohužiaľ, minister (pôdohospodárstva Richard) Takáč (Smer-SD) našiel v takom rozklade, že v tomto roku má ešte vyčerpať takmer 400 miliónov eur. Súvisí to aj s problémami, ktoré našiel na Pôdohospodárskej platobnej agentúre. To je niečo, čo je akútne, čo bude musieť nejako riešiť," priblížil.

Doplnil, že vláda na štvrtkovom rokovaní zadefinuje aj riziká čerpania eurofondov. "Chceme, aby už dnes bolo jasné, aké riziká hrozia v rokoch 2025 a 2026, keď sa Slovensko predchádzajúcou vládou zaviazalo na čerpanie konkrétnych súm eurofondov. Určíme si riziká, všetci budú vedieť pravdu. Takto budeme pravidelne upozorňovať každého, kde by hrozilo, že nedokáže vyčerpať to, čo od nás Európska komisia vyžaduje," dodal Raši.