Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Import

Rektor Trenčianskej univerzity vraj odhlásil dekana FPT z poisťovní

Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Tvrdí to prodekanka FPT Darina Ondrušová. Rektor sa podľa nej vyhovára na poruchu servera.

Púchov 16. októbra (TASR) – Internetová stránka púchovskej Fakulty priemyselných technológií (FPT) Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka je stále blokovaná, už od štvrtku minulého týždňa, momentálne dochádza k manipulácii s jej obsahom a existuje reálna hrozba jej zneužitia. Tvrdí to prodekanka FPT Darina Ondrušová. Rektor sa podľa nej vyhovára na poruchu servera. Ak by však boli problémy so serverom, nefungovali by podľa nej ani webové stránky iných fakúlt.

Dekan FPT so sídlom v Púchove profesor Ján Vavro, ktorý je v súčasnosti práceneschopný, nebol podľa Ondrušovej z funkcie dekana nikdy právoplatne odvolaný, ani mu nebola doručená výpoveď. "Preto Ján Vavro zostáva aj naďalej jediným právoplatne zvoleným dekanom fakulty, so všetkými kompetenciami danými zákonom a jeho pracovný pomer na FPT v Púchove naďalej trvá," zdôraznila Ondrušová.

Zároveň upozornila, že rektor TnUAD Ján Kneppo napriek tomu dal dekana Vavra odhlásiť zo sociálnej aj zdravotnej poisťovne. "Na príkaz rektora bol dekanovi taktiež zablokovaný prístup k jeho pošte, čím mu je zabránené slobodne nakladať s vlastnou poštou a môže dôjsť aj k zneužitiu," uzavrela Ondrušová.

Študenti púchovskej Fakulty priemyselných technológií Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka vstúpili vo štvrtok (11. 10.) do okupačného štrajku. Protestná akcia fakulty s takmer 500 študentmi je reakciou na údajné plánované presťahovanie fakulty do Trenčína, ako aj podľa ich názoru nezákonného postupu rektora TnUAD Jána Kneppa, ktorý s okamžitou platnosťou zrušil pracovný pomer dekanovi FPT Jánovi Vavrovi. V piatok (12.10.) sa zabarikádovali študenti na svojej fakulte a odmietli vstup pracovníkom rektorátu. Na akademickej pôde v Púchove bolo vo štvrtok a v piatok mimoriadne rušno, proti pracovníkovi TnUAD, ktorý mal napadnúť púchovskú prodekanku, tam zasahovala aj polícia.

UPOZORNENIE:

TASR sa pokúsi získať stanovisko rektora TnUAD Jána Kneppa.