Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Import

Na Rezorte zahraničia je modelové zasadnutie OSN o globálnych výzvach

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Podujatie organizujú študenti zo Školy pre mimoriadne nadané deti a gymnázia v Bratislave a koná sa do nedele (20. 10).

Bratislava 17. októbra (TASR) - Štátny tajomník Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVaEZ) SR Lukáš Parízek vo štvrtok na ministerstve privítal účastníkov druhého ročníka modelového zasadnutia OSN s názvom AproMUN 2019, ktoré predstavuje alternatívny program edukácie nadaných. TASR o tom informovali z tlačového odboru MZVaEZ.

"Pretože globálne výzvy sú v dnešnom svete aktuálnou témou, treba hľadať dlhodobé riešenia," uviedol Parízek vo svojom príhovore k študentom slovenských aj zahraničných škôl. "Vy, naša mládež, ste našou budúcnosťou. Ste to práve vy, kto sa bude podieľať na vytváraní týchto riešení už o pár rokov," povedal.

Podujatie organizujú študenti zo Školy pre mimoriadne nadané deti a gymnázia v Bratislave a koná sa do nedele (20. 10). Zúčastňuje sa na ňom približne 150 študentských delegátov, ktorí sú rozdelení do siedmich pracovných výborov.

AproMUN 2019 sa zaoberá rozličnými africkými, blízkovýchodnými aj historickými témami. Podujatie sa koná pod záštitou Slovenskej komisie pre UNESCO, ktorej sekretariát pôsobí v rámci MZVaEZ SR a Informačného centra OSN vo Viedni.