Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Import

Rómske divadlo v Košiciach uvedie inscenáciu Posledná večera

Rómske divadlo Romathan. Foto: TASR - František Iván

Podľa divadla pôjde o predstavenie plné satiry a vysokej dávky humoru.

Košice 23. apríla (TASR) - Divadlo Romathan pripravuje komediálnu inscenáciu s názvom Posledná večera. Príbeh divadelnej hry hovorí o živote, problémoch a vtipných situáciách zo súčasného života. Premiéra je naplánovaná na stredu (24. 4.) o 18.00 h, uvedú ju vo svojich priestoroch na Továrenskej ulici v Košiciach.

Podľa divadla pôjde o predstavenie plné satiry a vysokej dávky humoru. "Komédia dynamicky spája nespútané žartovanie a neočakávané zápletky s ešte nepredvídateľnejšími rozuzleniami. Svižné humorné dialógy, vtipné postavy, aktuálne pôsobiace piesne - kuplety a akčne komponované situačné strihy robia z tejto hry nadčasový obraz nemeniacich sa ľudských vlastností a túžob," uvádza na svojej webovej stránke.

Ako pre TASR spresnil riaditeľ divadla a autor predstavenia Karol Adam, ide o 93. premiéru. Príbeh hovorí o rómskej rodine žijúcej v Anglicku, ktorá pricestuje na Slovensko. "Je to aj o dnešnom modernom svete. Hlavný hrdina sa prostredníctvom internetu a mobilných aplikácií zoznámi so svojou milou, zamiluje sa a ide za láskou. Prináša to vtipné situácie," dodal.

Scenár napísal Marian Balog. Autorom hudby je Karel Adam.