Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Import

Samsung bude spolupracovať s dvomi slovenskými univerzitami

Foto: TASR/Henrich Mišovič

Producent elektroniky a vysoké školy sa budú na základe rámcovej dohody podieľať na projekte aplikovaného výskumu na jeho využitie v elektromechanickom priemysle.

Galanta 23. júna (TASR) – Zmluvu o spolupráci v oblasti vedy, výskumu a vzdelávania podpísali dnes v Galante zástupcovia Samsung Electronics Slovakia, s.r.o., Slovenskej technickej univerzity (STU) a Žilinskej univerzity (ŽU).

Producent elektroniky a vysoké školy sa budú na základe rámcovej dohody podieľať na projekte aplikovaného výskumu ne jeho využitie v elektromechanickom priemysle. Univerzity poskytnú svojich vysokoškolských pedagógov a študentov a Samsung ľudské zdroje, priestory, materiálové vybavenie a ďalšie potrebné zdroje. Zmluvu parafovali predseda spoločnosti Chel Woon Youn, rektor STU Robert Redhammer a rektorka ŽU Tatiana Čorejová. Prítomný bol aj veľvyslanec Kórejskej republiky v SR Seok Soong Seo a štátny tajomník Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR Štefan Chudoba.

Jednou z priorít spoločensky zodpovedného podnikania spoločnosti Samsung na Slovensku je vzdelávanie, podpora vedy a výskumu na akademickej pôde.

"Projekty budeme vyhodnocovať štvrťročne – najmä možné uplatnenie výsledkov vo výrobnom procese elektromechanického priemyslu, ale tiež ich prínos pre pedagógov, vedeckých pracovníkov a študentov univerzít," uviedol Chel Woon Youn.

Samsung Electronics Slovakia, s.r.o., Galanta je najväčší výrobný závod spoločnosti Samsung v Európe. Spoločnosť založená v roku 2002 je zameraná na výrobu LCD televízorov s LED technológiou. V týchto dňoch oslavuje spoločnosť 10. výročie založenia. Galantský podnik, ktorý exportuje približne 97 % svojej produkcie na trhy Európskej únie, zamestnáva takmer 2000 zamestnancov. V rámci zodpovedného podnikania založila spoločnosť Občianske združenie Samsung, Galanta. Podniku sa darí aktívne zapájať do dobrovoľníckej činnosti aj svojich zamestnancov a snaží sa podať pomocnú ruku v rámci rôznych projektov.