Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Import

SHMÚ upozorňuje na dážď i vietor na horách

Na snímke veterný rukáv - ukazovateľ smeru vetra. Foto: TASR - Michal Svítok

Na strednom Slovensku platí od 18.00 h výstraha v celom Banskobystrickom a väčšine Žilinského kraja. Na východe v okresoch Snina, Humenné, Poprad, Sobrance, Michalovce a Rožňava.

Bratislava 24. októbra (TASR) - Najmä na strednom Slovensku platia od utorka večera výstrahy prvého stupňa pred dažďom. Vydané sú aj pre celý Trenčiansky kraj či niektoré okresy Nitrianskeho, Prešovského a Košického kraja. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informuje na webe.

Na strednom Slovensku platí od 18.00 h výstraha v celom Banskobystrickom a väčšine Žilinského kraja. Na východe v okresoch Snina, Humenné, Poprad, Sobrance, Michalovce a Rožňava. V Nitrianskom kraji v okresoch Levice, Topoľčany a Zlaté Moravce. Výstrahy platia do stredy (25. 10.) rána, miestami až do 12.00 h. SHMÚ upozornilo, že predpokladané úhrny zrážok predstavujú potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity.

V horských oblastiach na severe Slovenska sa zároveň môže v noci z utorka na stredu vyskytnúť silný vietor až víchrica. Meteorológovia varujú, že rýchlosť vetra môže nárazovo dosiahnuť 110 až 135 kilometrov za hodinu. Výstraha prvého stupňa v tejto súvislosti platí vo väčšine Žilinského kraja a v okresoch Poprad, Banská Bystrica a Brezno.