Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Import

Pri Liptovskom Mikuláši by mohlo vyrásť školiace stredisko pre lekárov

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Či sa bude projekt realizovať by sa malo rozhodnúť v najbližších mesiacoch.

Bratislava 4. mája (TASR) - Na Slovensku by mohlo vzniknúť nové školiace stredisko pre lekárov, ktoré by využívali aj lekári z Poľska a Českej republiky. Taká je vízia Slovenskej lekárskej komory (SLK). Stredisko by malo vzniknúť na jej pozemkoch neďaleko Liptovského Mikuláša. Ako priblížil šéf komory Marian Kollár, išlo by o spoločný projekt lekárskych komôr, financovať by sa mohol z eurofondov.

"Tento nápad je pokračovaním spolupráce pri vzdelávaní... V decembri 2012 sme podpísali s Čechmi a Poliakmi dohodu o uznávaní vzdelávacích kreditov a tá spolupráca na vzdelávaní pokračuje ďalej," povedal Kollár. Nápad podľa neho vznikol už dávnejšie, ešte za predchádzajúceho pôsobenia šéfa komory Milana Dragulu. Poznamenal, že centrum pre veľké vzdelávacie aktivity na Slovensku chýba.

Komora zámer výstavby Školiaco-rekreačného strediska SLK predstavila aj vo svojom časopise Medikom. "Stredisko pre lekárov bude realizovať SLK na ploche 15.000 štvorcových metrov. Bude to pekné moderné stredisko s kapacitou asi 200 lôžok plus 100 prísteliek a kongresovou sálou pre 500 účastníkov. S moderným vybavením slúžiacim pre lekársku obec, či už pre školenie, alebo iné semináre, alebo na rekreačné účely," konkretizovala SLK.

V budove má byť bazén, sauny, fitnescentrum, bowlingová dráha a v okolí ihriská, a to tenisové, volejbalové a golfové odpalište. V projekte je v areáli zahrnutý aj Dom seniorov, ako však vysvetlil Kollár, komora by sa mala podieľať iba na školiacom stredisku, ktoré bude slúžiť aj na rekreačné účely. Či sa bude projekt realizovať, by sa podľa jeho slov malo rozhodnúť v najbližších mesiacoch.